Starterslening of Startershypotheek

Stimuleringsfonds Volkshuisvesting

De Starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van een starterswoning en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De regeling kan worden toegepast op nieuwbouwwoningen, op bestaande koopwoningen en huurwoningen die in de verkoop komen.

De Starterslening is een flexibele lening die mee beweegt met de ontwikkeling van uw inkomen. De eerste drie jaar is de lening renteloos en aflossingsvrij. Na drie jaar wordt er op basis van uw inkomen bepaald hoeveel rente en aflossing u maandelijks gaat betalen. Na het zesde, tiende en vijftiende jaar wordt uw inkomen opnieuw bekeken. Zodra uw inkomen het toelaat, lost u de lening af. Indien er sprake is van enige draagkracht wordt de financieringslast en de hierop gebaseerde maandelijkse betaling gedurende de eerstkomende periode door SVn aangepast op basis van de gemeentelijke uitvoeringsregels en gelijkgesteld aan de beschikbare financieringsruimte. Op het moment dat de eerder genoemde jaarannu´teit volledig is bereikt, is hertoetsen niet meer mogelijk. Indien na 15 jaar de eerder genoemde jaarannu´teit nog niet volledig bereikt is, blijft de op dat moment door de gemeente vastgestelde maandtermijn voor de rest van de looptijd ongewijzigd. De starter moet zelf een hertoets aanvragen. Als u geen hertoets aanvraagt, betaalt u na het 3e jaar de (volledige) maandtermijn Starterslening.

De Starterslening wordt verstrekt voor maximaal 30 jaar en wordt verstrekt met Nationale Hypotheekgarantie (NHG). U vraagt de Starterslening aan bij de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). De SVn verstrekt de Starterslening namens de gemeente.

Door deelname aan de Starterslening helpt de gemeente starters bij de aankoop van een woning. Met name voor alleenstaanden is het kopen van een woning nauwelijks haalbaar. Dit probleem doet zich in heel Nederland voor en dus ook in uw gemeente. Aalten, Winterswijk, Oost Gelre (Groenlo en Lichtenvoorde), Berkelland (Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo), Oude IJsselstreek (Bontebrug, Breedenbroek, Etten, Gendringen, Heelweg-Oost, Heelweg-West, Megchelen, Milt, Netterden, Rafelder, Silvolde, Sinderen, Terborg (de enige stad in de gemeente), Ulft, Varsselder, Varsseveld, Veldhunten, Voorst, Wals, Warm, Westendorp, Wieken, IJsselhunten en Ziek) en Doetinchem doen inmiddels ook mee. Uw gemeente vast ook wel!

Een brochure met uitgebreide informatie kunt u HIER downloaden.

Pasman Hypotheken helpt u graag bij het succesvol aanvragen van de Starterlening. Daarom, vult u voor een geheel vrijblijvend en informatief gesprek en/of hulp bij het aanvragen van de Starterslening HIER uw gegevens in. Het verplicht u tot niets! Ik zeg DOEN!

Stimuleringsfonds Volkshuisvesting
Pasman Hypotheken - Bankastraat 6 7101 BP Winterswijk - 0543 840 162 | 06 435 226 36 | Alg. Voowaarden | Dienstenwijzer | Disclaimer | Privacy Statement